fbpx

Ce nu ar trebui să lipsească de la o cină #degustbun? Aflăm de la Nocturn Flowers, în jurul unei mese bine aranjate

INTERVIU: Manuela Zipiși FOTO: courtesy of Nocturn Flowers

Ca act social cu reverberații culturale și beneficii estetice și mentale, arta așezării mesei se pierde ca origine, chit că într-o formă rudimentară, în zorii umanității. În vremuri antice, la greci și romani existau deja mese îmbelșugate cu vase ceramice pictate, iar Renașterea marchează o mai mare atenție acordată, printre altele, șervetelor de masă. În zilele noastre, aranjarea meselor lungi în jurul cărora ne așezăm acasă sau prin oraș a devenit un ritual responsabil de stări de bine chiar înainte de sosirea aperitivelor. De la veselă ceramică atent prelucrată, la pahare elegante, șervete și fețe de masă, până la meniul atent caligrafiat – tuturor detaliilor li se acordă o atenție deosebită. Ajungem, iată, la flori, care, prin culoare și prospețime, completează fericit scenografia unei mese și, în mod special, la Nocturn Flowers. Andreea Badea și Adrian Petcu, care au inițiat Nocturn – atelier floral inspirat de tainele și ideile care ne învăluie după căderea serii –, transpun stări și trăiri în aranjamente complexe, în care se prind atât flori din toate anotimpurile, cât și fructe, crengi, mușchi etc. În jurul meselor și nu numai, așa cum am aflat din discuția cu ei.

Ce este un floral/plant designer?

Este cel care se ocupă cu relația dintre flori și client. Acesta creează emoție prin intermediul florilor și le oferă o nouă menire.

 

 

De ce Nocturn Flowers?

Nocturn a apărut ca o nevoie, este un atelier floral care experimentează, propune și decodează noi abordări în domeniul floral. Aranjamentele și buchetele Nocturn sunt create spontan, fără reguli. Multe dintre trăirile noastre cele mai puternice se întâmplă pe parcursul nopții, de aici și numele. Florile însoțesc situații și stări și vin ca o urmare a acestora. Nocturn încearcă să ofere noi posibilități de exprimare prin intermediul florilor. Încercăm să stimulăm plăcerea oferirii și primirii unui buchet/aranjament.

 

Câte ceva despre etapele construirii unui design floral care să însoțească bucate și licori?

Este important să ținem cont de atmosfera spațiului, să comemorăm prezentul cu ajutorul florilor. Prima etapă este alegerea vasului/vaselor. Dacă este vorba despre mai multe vase, nu este necesar să fie identice, la aceeași înălțime sau aceeași culoare. A doua etapă este construcția aranjamentelor. De reținut: florile pot sta pe masă, lângă masă, deasupra mesei sau în vază. Pe lângă flori, putem opta și pentru fructe, legume, crengi, mușchi sau alte elemente decorative. Acestea ajută la crearea unui aranjament mult mai prezent și de impact. La fel de importantă este și înălțimea florilor, noi recomandăm să fie cât mai diverse, în felul acesta devin cât mai asemănătoare cu situațiile întâlnite în natură. Feel free
to express yourself
.

 

 

Alegerea unor anumite plante/flori pentru o anumită masă se face în funcție de:

Anotimpul în care ne aflăm, mâncare și vizualul pe care dorești să-l obții. Crearea unei scenografii în jurul bucatelor poate aduce un plus.

 

Ce anume credeți că adaugă un aranjament floral unei mese întinse și comesenilor, în afară de elementul estetic?

Cu siguranță florile pot schimba atmosfera unui eveniment. Direcția în care mergem cu aranjamentele poate stimula starea generală, inclusiv prin elemente olfactive și tactile.

 

 

Trei surse de inspirație din domeniul floral/plant design și alte trei din afara acestuia?

Din domeniul floral/plant design – buchetele realizate de Louis-Géraud Castor, grădinile lui Piet Oudolf, instalațiile și aranjamentele realizate de Wagner Kreusch, și din afara acestuia – lucrările lui Anselm Kiefer, mobilierul creat de Rick Owens și Michèle Lamy, fotografiile lui Szilveszter Mako.

 

 

Ce nu ar trebui să lipsească de la o cină #degustbun?

Pe lângă mâncare și flori, prietenii sunt cei mai importanți.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0